JAUHELIHAPASTEIJAT

SE PERINTEINEN TUTTU JAUHELIHA-RIISIPASTEIJA. ITSE TEHTYNÄ AIVAN ERI LUOKKAA, KUIN KAUPAN VALMIIT. 

SAMALLA TÄYTTEELLÄ SAA MYÖS TEHTYÄ JAUHELIHARIISIPIIRAKAN, JOKA ON  NOPEAMPI "OIKAISTU" VERSIO PASTEIJOISTA.
 LINKKI OHJEESEEN: 


RESEPTI = HELPPO
VALMISTUSAIKA = n. 1h

(TÄYTTEEN JAUHELIHAN VOI KORVATA HALUTESSAAN ESIM: LÄMMINSAVULOHELLA, SOIJAROUHEELLA, HÄRKIKSELLÄ TMS. NÄIN SAAT PASTEIJOISTA TEHTYÄ MYÖS KASVISVERSION)

(GLUTEENITTOMALLA TORTTUTAIKINALLA SAAT LEIVOTTUA GLUTEENITTOMIA PASTEIJOITA)

TARVITSET:


500g Voitaikinaa

TÄYTE:

3 Kananmunaa
1 Keltasipuli
1 Valkosipulinkynsi
400g Jauhelihaa
1,5 dl Puuroriisiä
1 Lihaliemikuutio
Suolaa
Mustapippuria

VOITELUUN:

1 Kananmuna

TEE NÄIN:

1) VALMISTA TÄYTE HIENONTAMALLA JA FREESAAMALLA SIPULI. RUSKISTA JAUHELIHA JA MAUSTA SUOLALLA JA MUSTAPIPPURILLA. KEITÄ KANANMUNAT JA KUUTIOI NE PIENIKSI. KEITÄ RIISI KIEHAUTTAMALLA 4 dl VETTÄ KATTILASSA. LISÄÄ SEKAAN LIHALIEMIKUUTIO JA RIISIT. KEITÄ RIISIT KYPSIKSI. SEKOITA TÄYTTEEN AINEKSET KESKENÄÄN JA MAISTA. MAUSTA LISÄÄ TARVITTAESSA.

2) KAULI SULANEISTA VOITAIKINALEVYISTÄ OHUEMPIA. PALOITTELE TAIKINA SUORAKUMIOIDEN MUOTOISIKSI PALOIKSI. n. (10cm x 8 cm)

3) TÄYTÄ PALOJEN KESKIKOHTA TÄYTTEELLÄ. VOITELE REUNAT OHUELTI KANANMUNALLA JA KIINNITÄ TAIKINAN REUNAT PÄÄLLEKKÄIN YHTEEN TÄYTTEEN PÄÄLLE. PAINELE REUNAT KIINNI JA KÄÄNÄ PASTEIJAT KIINNITYSKOHTA ALASPÄIN PELLILLE.

4) VOITELE PASTEIJAN PINTA KANANMUNALLA JA VEDÄ PINTAAN MUUTAMA VIILTO VEITSELLÄ.

5) PAISTA PASTEIJOITA 225 ASTEISESSA UUNISSA KUNNES PASTEIJAT OVAT LÄPIKOTAISIN KULLANRUSKEAN VÄRISIÄ.














Kommentit

Suositut tekstit