JAUHELIHA-RIISIPIIRAKKA (PELLILLINEN)
VALMISTUSAIKA = 1,5h
VALMISTUSMÄÄRÄ = 1 PELTI
TARVITSET:
1 pkt Myllynparas iso lehtitaikinalevy
TÄYTE:
400g Jauhelihaa
Rypsiöljyä paistamiseen
Suolaa
Mustapippuria
3 Kananmunaa
1 Keltasipuli
2 Valkosipulin kynttä
1,5 dl Puuroriisiä
Vettä
Lihaliemikuutio
VOITELUUN:
Kananmunaa
TEE NÄIN:
1) VALMISTA TÄYTE HIENONTAMALLA JA FREESAAMALLA SIPULI. RUSKISTA JAUHELIHA JA MAUSTA SUOLALLA JA MUSTAPIPPURILLA. KEITÄ KANANMUNAT JA KUUTIOI NE PIENIKSI. KEITÄ RIISI KIEHAUTTAMALLA 4 dl VETTÄ KATTILASSA. LISÄÄ SEKAAN LIHALIEMIKUUTIO JA RIISIT. KEITÄ RIISIT KYPSIKSI. SEKOITA TÄYTTEEN AINEKSET KESKENÄÄN JA MAISTA. MAUSTA LISÄÄ TARVITTAESSA.
2) JAA SULANUT VOITAIKINALEVY KAHTEEN OSAAN. KAULISTE OSISTA MELKEIN UUNIPELLIN KOKOISET NELIÖT LEIVINPAPERIN PÄÄLLE.
3) LEVITÄ TÄYTE TOISEN KAULITUN TAIKINALEVYN PÄÄLLE TASAISESTI. JÄTÄ REUNAT ILMAN TÄYTETTÄ n. 1 cm LEVEYDELTÄ. VOITELE REUNAT KANANMUNALLA.
4) ASETA TOINEN KAULITTU TAIKINA LEVY TÄYTTEEN PÄÄLLE JA PAINELE REUNAT KIINNI HAARUKALLA.
5) VOITELE PINTA KANANMUNALLA JA PISTELE HAARUKALLA KANSILEVYYN MUUTAMIA ILMAREIKIÄ.
6) PAISTA UUNIN KESKITASOLLA 225 ASTEESSA n. 15-20 min, KUNNES KYPSÄÄ MOLEMMIN PUOLIN.
7) PIIRAKKA PYSYY PAREMMIN LEIKATTAESSA KASASSA, KUN ANNAT SEN JÄÄHTYÄ JONKIN AIKAA PAISTON JÄLKEEN.
Kommentit
Lähetä kommentti