SUKLAAPIIRAKKA

SUKLAATA KOLMESSA KERROKSESSA TARJOILEE TÄMÄ IHANAN TÄYTELÄINEN SUKLAAPIIRAKKA, SUKLAAGANACHE-PIIRAKKA, TART AU DE CHOCOLATE!
RAKKAALLA LAPSELLA ON MONIA NIMIÄ.

POHJALLA SIIS RAPSAKKA SUKLAINEN  PIIRAKKAPOHJA, TÄYTTEENÄ SUKLAASTA, KERMASTA JA KANANMUNISTA HYYDYTETTY PEHMEÄN TÄYTELÄINEN KERROS. 
JA PÄÄLLIMMÄISENÄ SUKLAAKIILLE JOKA SINETÖI TÄMÄN LUOMUKSEN. 

SUKLAAPIIRAKKA TARJOILLAAN VADELMAMELBAN JA RANSKANKERMAVAAHDON KERA.


RESEPTI = KESKIVAIKEA
ALKUPERÄINEN RESEPTI =  JULIAS TORTEN UND TÖRTCHEN (PINTEREST)
PIIRAKASTA SYÖ 10-12 HENKILÖÄ
VALMISTUSAIKA= n. 1,5h AKTIIVISTA LEIPOMISTA + 1,5h KYPSENNYSTÄ + 3h TAIKINAN JÄHMETYS + JÄÄHTYMISAJAT ENNEN SEURAAVIEN KERROKSIEN LISÄYSTÄ.

(PIIRAS VALMISTETAAN "OSISSA" JOTEN YHTEENPUTKEEN LEIPOMISTA TULEE VÄHÄN. VALMISTA POHJA, SEKÄ TÄYTE EDELTÄVÄNÄ PÄIVÄNÄ NIIN TARJOILUPÄIVÄKSI EI JÄÄ MUUTA KUIN NOPEA KIILTEEN VALMISTUS)

TARVITSET:

POHJA:

45 g Sokeria
45 g Tomusokeria
180 g Pehmeää voita
250 g Vehnäjauhoja
20 g Kaakaojauhetta
0,5 tl Suolaa
1 Keltuainen

 TÄYTE:

150 g Tumma leivontasuklaata (Fazer)
1,5 dl Kuohukermaa
1,5 dl Maitoa
50 g Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
1 rkl Kaakaojauhetta
3 kpl Kananmunia

KIILLE:

100 g Kuohukermaa
100 g Tummaa leivontasuklaata (Fazer)
1 kpl Liivatelehtiä
30 g Kylmiä voi kuutioita

TEE NÄIN:

1) VALMISTA ENSIN PIIRASPOHJA. SEKOITA KULHOSSA SOKERIT JA VOI VATKAIMELLA. (ÄLÄ VAAHDOTA!)

2) SEKOITA JAUHOT, KAAKAOJAUHE JA SUOLA KESKENÄÄN. SIIVILÖI JAUHOSEOS VOI-SOKERISEOKSEEN. LISÄÄ MYÖS KANANMUNAN KELTUAINEN JA SEKOITA NOPEASTI AINEKSET YHTEEN. SIIRRÄ TAIKINA PIENEEN MUOVIPUSSIIN JA LAITA SE JÄÄKAAPPIIN 3 TUNNIKSI JÄHMETTYMÄÄN.

3) VOITELE JA KORPPUJAUHOTA PIIRASVUOAN SISUSTA. TAPUTTELE/KAULI PIIRASPOHJA TASAISESTI VUOAN POHJALLE SEKÄ REUNOILLE. PIIRASPOHJAA ESIPAISTETAAN PAINON ALLA, ETTEI SE MUUTA MUOTOAAN. ASETA PINNALLE ISO PALA FOLIOTA JA TÄYTÄ SE PAISTOHERNEILLÄ TAI RAA-ALLA RIISILLÄ. PAISTA POHJAA 180 ASTEESSA n. 30 min.

4) JÄTÄ POHJA JÄÄHTYMÄÄN HUONEENLÄMPÖÖN JA VALISTA TÄYTE.

5) KUUMENNA KATTILASSA PIENELLÄ LÄMMÖLLÄ KAIKKI MUUT TÄYTTEEN AINEKSET PAITSI KANANMUNAT. MUISTA SEKOITTAA VÄLILLÄ. 

6) RIKO KANANMUNAT TERÄSKULHOON VESIHAUTEEN PÄÄLLE VALMIIKSI. ÄLÄ KUITENKAAN VIELÄ KÄÄNNÄ LEVYÄ PÄÄLLE. 
(VESIHAUDE SIIS KATTILA, JOSSA PARI SENTTIÄ VETTÄ PÄÄLLÄ JA KATTILAN PÄÄLLÄ LASINEN/TERÄKSINEN KULHO JOLLOIN VESIHÖYRY KYPSENTÄÄ LEMPEÄSTI YLLÄ OLEVASSA KULHOSSA OLEVAN MASSAN)

7) KUN KATTILASSA OLEVA KERMA-SUKLAASEOS ON KUUMAA, KAADA SE KANANMUNIEN PÄÄLLE KOKOAJAN VISPATEN. NAPSAUTA NYT VESIHAUTEEN ALLA OLEVA LEVY PÄÄLLE. 
(TÄSSÄ KOHTAA TARVITSET MITTARIN, JOLLA SAAT MITATTUA SEOKSEN LÄMPÖTILAN.) 
KUUMENNA SEOSTA SEKOITTAEN KOKOAJAN. SEOS ON VALMIS, KUN SEN LÄMPÖTILA NOUSEE 83 ASTEESEEN. LÄMPÖTILAN OLLESSA 83 ASTETTA, NOSTA VÄLITTÖMÄSTI KULHO POIS VESIHAUTEESTA JA KAADA MASSA ESIPAISTETUN POHJAN PÄÄLLE TASAISESTI. 

8) KYPSENNÄ PIIRASTA UUNISSA 150 ASTEESSA n. 25 min. ANNA PIIRAKAN JÄÄHTYÄ.

9) TÄSSÄ KOHTAA PIIRAKKA ON VIELÄ OK LAITTAA JÄÄKAAPPIIN ODOTTAMAAN TARJOILUA. KIILLE VALMISTETAAN n. 1h ENNEN TARJOILUA.

10) KIILLE VALMISTETAAN HIENONTAMALLA SUKLAA KULHOON. LIOTA LIIVATELEHTEÄ KYLMÄSSÄ VEDESSÄ n. 5 min. KUUMENNA KERMA JA LISÄÄ SIIHEN LIOTETTU LIIVATELEHTI. SEKOITA SEOS JA KAADA SUKLAAHIPPUJEN PÄÄLLE SEKOITTAEN. LISÄÄ PIENET KYLMÄT VOI KUUTIOT SEKAAN KERMAN VIELÄ OLLESSA LÄMMINTÄ. SEKOITA SEOS HYVIN SEKAISIN JA KAADA PIIRAKAN PINNALLE. KÄÄNTELE PIIRAKKAA, ETTÄ SAAT KIILTEEN VALUMAAN JOKA PUOLELLE TASAISESTI. ÄLÄ KOSKE PIIRAKKAAN TAI KIILTEESEEN ENÄÄ PALETTIVEITSILLÄ TAI LASTOILLA! ANNA KIILTEEN JÄHMETTYÄ HETKI HUONEENLÄMMÖSSÄ.

11) KUN KIILLE ON JÄHMETTYNYT, IRROITA PIIRAKKA VUOASTA (JOS SIIS IRTOVUOKA KYSEESSÄ) KORISTELE PINTA HALUAMALLASI TAVALLA. MINULLA KÄYTÖSSÄ SULAA MAITOSUKLAATA, JOLLA TEIN OHUITA RAITOJA PIIRAAN PÄÄLLE + KUIVATTUJA KUKKIEN TERÄLEHTIÄ.

12) TARJOILE PIIRAS RAIKKAAN PIRTEÄN VADELMAMELBAN & RANSKANKERMAVAAHDON KERA. 

MELBA: PAKASTEVADELMIA + LIMEN MEHUA + SOKERIA SAUVASEKOITTIMELLA SOSEUTETAAN & SIIVILÖIDÄÄN

RANSKANKERMAVAAHTO: RANSKANKERMAA VAAHDOTETAAN HIEMAN JA LISÄTÄÄN KUOHUKERMAVAAHDON KANSSA SEKAISIN MÄÄRINÄ 50/50. 
VAIHEKUVA 1. JOSSA POHJA JA TÄYTE VALMIS!
VAIHEKUVA 2. JOSSA KIILLE JUURI LISÄTTY PIIRAKAN PINNALLE!
KIILTEEN KAATAMIS HYPNOOSIA


Kommentit

Suositut tekstit