SINISIMPUKAT KERMAISESSA-VALKOVIINIKASTIKKEESSA

NE EHKÄ PERINTEISIMMÄT MAKUPARIT SINISIMPUKOILLE:
 VALKOVIINI, KERMA JA VALKOSIPULI.
NIIDEN YHDISTELMÄ LUO TÄMÄN JUOTAVAN HYVÄN KASTIKKEEN SIMPUKOILLE. 
LISÄKKEEKSI VAALEAA LEIPÄÄ, LASILLINEN VALKOVIINIÄ JA ILLALLINEN ON VALMIS.

RESEPTI = HELPPO
VALMISTUSAIKA = 30min

TARVITSET:

1 kg Sinisimpukoita (käytän itse pakastettuja)
2 dl Kuohukermaa
2 dl Valkoviiniä
2 rkl Voita
2 kpl Valkosipulinkynsiä
½ tl Sokeria
1 tl Dijon-sinappia
Suolaa
Mustapippuria
Tuoretta persiljaa

PAAHDETUT VALKOSIPULINKYNNET:

5 kpl Valkosipulinkynsiä
1 tl Rypsiöljyä
1 tl Hunajaa


TEE NÄIN:

1) VALMISTA ENSIN PAAHDETUT VALKOSIPULINKYNNET. LAITA VALKOSIPULINKYNNET PIENEEN PAISTONKESTÄVÄÄN ASTIAAN. LISÄÄ ÖLJY JA SUOLA. VISKAA UUNIIN 200 ASTEESEEN KYMMENEKSI MINUUTIKSI. LISÄÄ HUNAJA JA JATKA PAAHTAMISTA VIELÄ 5 minuuttia. TEE SEURAAVA VAIHE VALKOSIPULINKYNSIEN PAAHTUESSA.
(PAAHDETUISTA VALKOSIPULEISTA TULEE PEHMEITÄ JA MIEDON MAKUISIA, JOPA HIEMAN MAKEAHKOJA) 

2) PUHDISTA SULAT SIMPUKAT HIEKASTA HUUHTOMALLA NE VEDELLÄ. KÄY SIMPUKAT YKSITELLEN LÄPI JA POISTA NIISTÄ "PARRAT" HUOLELLISESTI. HEITÄ JO AUKI OLEVAT SIMPUKAT POIS.

3) VALMISTA SIMPUKOIDEN KASTIKE SULATTAMALLA VOI ISOSSA KATTILASSA. FREESAA MURSKATTUJA VALKOSIPULINKYNSIÄ n.30 sekunttia. POSAUTA SEKAAN VALKOVIINI JA ANNA KIEHUA PARI MINUTTIA. LISÄÄ KERMA, DIJON-SINAPPI JA MAUSTA SUOLALLA, PIPPURILLA JA HUNAJALLA. ANNA KASTIKKEEN KIEHUA 5 minuuttia. MAISTA JA LISÄÄ MAKUJA TARVITTAESSA.

4) LISÄÄ KASTIKKEESEEN PAAHDETUT VALKOSIPULINKYNNET ÖLJYINEEN.

5) LISÄÄ SIMPUKAT KIEHUVAAN KASTIKKEESEEN, SEKOITA VAROVASTI NE KASTIKKEEN SEKAAN JA SULJE KATTILAN KANSI. ANNA SIMPUKOIDEN KYPSYÄ PARI MINUUTTIA. SIMPUKAT OVAT VALMIITA, KUN NE OVAT AUENNEET.

6) LISÄÄ HIENONNETTU PERSILJA, SEKOITA VAROEN JA TARJOILE VAALEAN LEIVÄN KERA.








Kommentit

Suositut tekstit