BEEF TARTARE

YKSI PARHAIMMISTA ALKURUOISTA MITÄ TIEDÄN - BEEF TARTARE. 
TÄYDENTÄVÄKSI LISUKKEEKSI TARTARE SAA "CONFATUN KELTUAISEN" JONKA RAKENNE ON PEHMEÄ, HIEMAN JOPA VANUKASMAINEN.

ANNOKSEEN TULEE MYÖS: DIJONMAJONEESIA, PIKKELÖITYÄ SALOTTISIPULIA, PAAHDETTUJA KAPRIKSIA JA MAA-ARTISOKKA CHIPSEJÄ.

TÄLLÄ OHJEELLA VALMISTAT ITSE KOKO KOMEUDEN ILLALLISPÖYTÄÄSI!
RESEPTI = HELPPO
VALMISTUSAIKA = TARTARE ITSESSÄÄN 30 min, KELTUAINEN HYYTYY YÖN YLI, SIPULI PIKKELÖITYY 2 h -YÖN YLI.
OHJEESSA MÄÄRÄT YHTEEN ANNOKSEEN.

LISUKKEISTA KAIKKI MUUT PAITSI PAAHDETTU KAPRIS ON HYVÄ TEHDÄ EDELTÄVÄNÄ PÄIVÄNÄ. TARJOILUHETKELLÄ VALMISTUS ON SE 30min KUN MUUT ESIVALMISTELUT ON HOIDETTU ALTA POIS ENNAKKOON.

MÄÄRÄT OVAT NOIN MÄÄRIÄ. PARHAIMMAN SINUN MAKUUSI SOPIVAN TARTAREN LÖYDÄT MAISTELEMALLA "MASSAA" JA LISÄÄMÄLLÄ TARPEEN MUKAAN SUOLAA, PIPPURIA, MAKEUTTA, HAPPOA SEKÄ MAUSTEAINEITA.

TARVITSET:

TARTARE:

80-100 g Naudan sisäfilettä (Tuoretta, mureaa punaista lihaa)
0,5-1 tl Dijonsinappia
0,5-1 tl Karkeaa dijonsinappia
0,5-1 tl Hienonnettua salottisipulia
1 tl Hienonnettua coktailkurkkua
1 tl Hienonnettuja kapriksia
0,5 tl Hienonnettua lehtipersiljaa
Tilkka oliiviöljyä
Tilkka sitruunanmehua
n. 5 Tippaa Worchesterkastiketta
Suolaa
Mustapippuria

CONFATTU KELTUAINEN:

1 Keltuainen 
Rypsiöljyä

KARKEA DIJON MAJONEESI:

1 rkl Majoneesia (Hellmans)
0,5 tl Karkeaa dijonsinappia

PIKKELÖITY SALOTTISIPULI:

½ Salottisipuli
2 tl Valkoviinietikkaa
1 tl Sokeria
1 tl Öljyä
Ripaus suolaa

MAA-ARTISOKKA CHIPS:

Pieni pala maa-artisokkaa
Rypsiöljyä
Suolaa


TEE NÄIN:

1) ESIVALMISTELUISSA VALMISTETAAN ENSIN KELTUAINEN, PIKKELÖIDYT SALOTTISIPULIT, DIJONMAJONEESI SEKÄ MAA-ARTISOKKACHIPSIT.

2) ÖLJYÄ 10cm x 10cm KOKOINEN PALA KELMUA. ASETA KELMU PIENEN KULHON PÄÄLLE ÖLJYTTY PUOLI YLÖSPÄIN. ASETA KELMUN KESKELLE RAAKA KANANMUNAN KELTUAINEN. SULJE KELMU VAROVASTI KELTUAISEN YLÄPUOLELTA PYÖRITTÄEN KELMU LÖYSÄSTI KIERTEELLE. PAKASTA KELMUTETTU KELTUAINEN KULHOINEEN. ANNA OLLA YÖN YLI PAKASTIMESSA.

3) VALMISTA MAA-ARTISOKKA CHIPSIT PESEMÄLLÄ ARTISOKKA JA LEIKKAAMALLA SIITÄ OHUITA SIIVUJA KUORINEEN. UPPOPAISTA CHIPSIT PIENESSÄ MÄÄRÄSSÄ ÖLJYÄ 170 ASTEESSA. CHIPSIN OLLESSA KULLANRUSKEA, NOSTA SE TALOUSPAPERIN PÄÄLLE JA RIPOITTELE PINNALLE HIEMAN SUOLAA.
 (VALMIIT CHIPSIT VOI JÄTTÄÄ HUONEENLÄMPÖÖN)

4) DIJONMAJONEESI VALMISTUU SEKOITTAMALLA KAIKKI SEN RAAKA-AINEET KESKENÄÄN. 

5) PIKKELÖITY SALOTTISIPULI VALMISTETAAN YHDISTÄMÄLLÄ KAIKKI LIEMEN AINEKSET KESKENÄÄN KULHOSSA. SIIVUTA KOKONAISESTA KUORITUSTA SALOTTISIPULISTA OHUITA RENKAITA PIKKELÖINTILIEMEEN. ANNA TEKEYTYÄ VÄHINTÄÄN 2 TUNTIA, MIELELLÄÄN YÖN YLI.

6) ENNEN KUN ALOITAT TARTAREN VALMISTUKSEN, OTA KELTUINEN POIS PAKASTIMESTA. OTA PIENI KULHO JA NOSTA KELTUAINEN SIIHEN VAROVASTI. LISÄÄ RYPSIÖLJYÄ NIIN, ETTÄ KELTUAINEN PEITTYY. ANNA KELTUAISEN SULAA ÖLJYSSÄ TARTAREN TEON AJAN. (n. 30 min)

7) PAAHDETTU KAPRIS VALMISTETAAN YKSINKERTAISESTI KUUMALLA PANNULLA NOPEASTI ÖLJYSSÄ. KAPRIKSET HIEMAN "RÄJÄHTÄVÄT" PAISTAESSA JA MAKU MUUTTUU PAAHTAESSA TÄYTELÄISEMMÄKSI. NOSTA PAAHDETUT KAPRIKSET TALOUSPAPERIN PÄÄLLE.

8) VALMISTA TARTARE HIENONTAMALLA ENSIN KAIKKI SEN RAAKA-AINEET ERIKSEEN: SALOTTISIPULI, COKTAILSUOLAKURKKU, PERSILJA JA KAPRIKSET. KÄSITTELE SITTEN LIHA. JOS LIHASSA ON KALVOJA, POISTA NE. HIENONNA LIHA HYVIN PIENEKSI KUUTIOKSI. ALOITA TARTAREN MAUSTAMINEN LISÄÄMÄLLÄ HIENONNETUN LIHAN SEKAAN SINAPPEJA, PIPPURIA, WORCHESTERKASTIKETTA JA AIJEMMIN HIENONNETTUJA KOMPONENTTEJA. LISÄÄ LOPUKSI VASTA SUOLA JA SITRUUNANMEHU. MAISTELE JA MAUSTA ROHKEASTI HALUAMAASI LOPPUTULOKSEEN. 

9) TARJOA TARTARE HETI KUN MASSA ON VALMIS. ASETTELE TARTARE LAUTASELLE HALUAMALLASI TAVALLA LISUKKEINEEN. POISTA KELTUAINEN LUSIKALLA VAROVASTI ÖLJYSTÄ JA LISÄÄ ANNOKSEN PINNALLE. RIPOTTELE KELTUAISEN PÄÄLLE HIEMAN SORMISUOLAA. 

VOIT ANNOSTELLA TARTAREN FIINISTI KIEKKOMUOTOON NIINKUIN OHJEEN ALUSSA OLEN TEHNYT. TÄSSÄ MYÖS TOINEN "RIKOTTU" TAPA TARJOILLA TARTARE. TÄSSÄ MYÖS OIKAISTIIN JA KORVATTIIN MAA-ARTISOKKA CHIPSIT KAUPAN VALMIILLA PAAHDETULLA SIPULILLA.



Kommentit

Suositut tekstit