RAHKAPULLAT

TÄSTÄ PÄÄSIÄISHERKUSTA TULEE MIELEEN LAPSUUS, SILLÄ ÄITINI TAPANA ON LEIPOA NÄITÄ JOKA PÄÄSIÄINEN, EDELLEENKIN. 
MAUSTETTU RAHKA RAIKASTAA  PULLAN KEVEÄÄN KEVÄISEEN MAKUUN. RAHKAPULLIEN RESEPTISSÄ OLEN KÄYTTÄNYT VALION MAUSTETTUJA RAHKOJA. RAHKOJEN MAKUJEN KANSSA VOI SOVELTAA HALUAMILLAAN MAUILLA. 
ALLA OLEVASSA RESEPTISSÄ MEIDÄN SUOSIKKI MAUT.


RESEPTI = HELPPO
VALMISTUSAIKA = n. 2h

TARVITSET:

Pullataikinaa

(Alla linkki parempaan pullataikinaan, jota itse käytin)

TÄYTE:

1 prk Valio vaniljarahkaa
1 prk Valio Sitruunarahkaa
1 tl Tomusokeria
1 Kananmuna

VOITELUUN:

Kananmunaa

PINNALLE:

VALITSE MIELESI MUKAAN:

Purkki persikoita viipaleina/
Purkki aprikoosia viipaleina/
Tuoreita marjoja/
Pakastemarjoja/

Marjojen päälle voi halutessaan sivellä kiilteen:

0,5 dl Hyytelösokeria
1 dl Vettä

TEE NÄIN:

1) VALMISTA PULLATAIKINA YLLÄ OLEVAN LINKIN MUKAAN.

2) PYÖRITÄ TAIKINA PIKKUPULLIKSI PELLILLE JA ANNA NIIDEN KOHOTA LIINAN ALLA n. 30 min.

3) SEKOITA TÄYTTEEN AINEKSET KESKENÄÄN.

4) PAINA PULLAN KESKELLE PYÖREÄ KOLO ESIM JUOMALASIN POHJALLA.

5) VOITELE PULLAN REUNAT KANANMUNALLA JA TÄYTÄ KOLO TÄYTTEELLÄ.

6) PAISTA UUNIN KESKITASOLLA 225 ASTEESSA KYPSIKSI.

7) ANNA PULLIEN JÄÄHTYÄ HIEMAN ENNEN VIIMEISTELYÄ.

8) KORISTELE PULLAT HALUAMILLASI PÄÄLLYSILLÄ.

9) KIILTEEN VALMISTAT PINTAAN KIEHAUTTAMALLA KATTILASSA VEDEN JA HYYTELÖSOKERIN. SIVELE ESIM: PULLASUDILLA MARJOJEN PÄÄLLE. ANNA JÄHMETTYÄ HETKEN ENNEN TARJOAMISTA.

Kommentit

Suositut tekstit