PAREMPI PULLATAIKINA

PULLAT OVAT PARHAITA PÄIVÄNÄ JOLLOIN NE ON LEIVOTTU JA
 SEURAAVANA PÄIVÄNÄ TAAS KUIVIA JA KOVIA.
EIKÖS?

JÄTÄ TAIKINASTA KANANMUNA POIS JA  LISÄÄ RAHKAA - PULLISTA TULEE IHANAN MEHEVIÄ. SIKSI TÄMÄ ONKIN SE PAREMPI PULLATAIKINA.

RESEPTI = HELPPO
VALMISTUSAIKA = n.2h
PULLIA OHJEELLA n. 20 kpl
ALKUPERÄINEN RESEPTI = RAAHENSEUDUN SIVUILTA,

"PULLATAIKINA MUMMON OHJEELLA"

"Mummon niksissä on taikaa. Kananmunat eivät ole välttämättömiä pullataikinassa. Oikeastaan on parempi, ettei niitä sinne sekoita, koska kananmunat kovettavat ja kiinteyttävät taikinaa. Tästä seuraa kuivempaa pullaa"

TARVITSET:

3dl Täysmaitoa
2 dl Maitorahkaa
50g Hiivaa
0,5 tl Suolaa
2 dl Sokeria
2 tl Kardemummaa
n. 10 dl Vehnäjauhoja
100g Voita

TEE NÄIN:

1) LÄMMITÄ MAITO KÄDENLÄMPÖISEKSI. LIUOTA SEKAAN HIIVA.

2) SEKOITA JOUKKOON MAITORAHKA, SOKERI, SUOLA JA KARDEMUMMA.

3) LISÄÄ JAUHOISTA PUOLET ENSIN JA LISÄÄ LOPUT VÄHITELLEN SEKAAN. ALUSTA TAIKINAA HETKI.

4) LISÄÄ HUONEENLÄMPÖINEN VOI JA ALUSTA TAIKINA LOPPUUN.
(HYVIN ALUSTETTU TAIKINA TAKAA MUHKEAN LOPPUTULOKSEN) 

5) ANNA TAIKINAN KOHOTA PEITETTYNÄ LÄMPIMÄSSÄ PAIKASSA 30 MINUUTTIA.

6) KÄYTÄ TAIKINAA VALITSEMIISI PULLIIN. KOHOTA VIELÄ LOPULLISESSA MUODOSSAAN PELLILLÄ PEITETTYNÄ ENNEN PAISTOA.
7) TÄSTÄ LINKKEJÄ

MEHEVIIN RAHKAPULLIIN:

NUTELLAPULLIIN:

SUKLAAKOOKOSPULLIIN:

VOISILMÄPULLIIN:

Kommentit

  1. Minna-leipuri13/12/14 14:33

    Tänään testaan ohjetta! ��
    Taikina pyörii tällä hetkellä koneessa.
    Kiitos! ♡

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit