PAREMPI PULLATAIKINA
PULLAT OVAT PARHAITA PÄIVÄNÄ JOLLOIN NE ON LEIVOTTU JA
SEURAAVANA PÄIVÄNÄ TAAS KUIVIA JA KOVIA.
EIKÖS?
JÄTÄ TAIKINASTA KANANMUNA POIS JA LISÄÄ RAHKAA - PULLISTA TULEE IHANAN MEHEVIÄ. SIKSI TÄMÄ ONKIN SE PAREMPI PULLATAIKINA.
VALMISTUSAIKA = n.2h
PULLIA OHJEELLA n. 20 kpl
ALKUPERÄINEN RESEPTI = RAAHENSEUDUN SIVUILTA,
"PULLATAIKINA MUMMON OHJEELLA"
"Mummon niksissä on taikaa. Kananmunat eivät ole välttämättömiä pullataikinassa. Oikeastaan on parempi, ettei niitä sinne sekoita, koska kananmunat kovettavat ja kiinteyttävät taikinaa. Tästä seuraa kuivempaa pullaa"
TARVITSET:
3dl Täysmaitoa
2 dl Maitorahkaa
50g Hiivaa
0,5 tl Suolaa
2 dl Sokeria
2 tl Kardemummaa
n. 10 dl Vehnäjauhoja
100g Voita
TEE NÄIN:
1) LÄMMITÄ MAITO KÄDENLÄMPÖISEKSI. LIUOTA SEKAAN HIIVA.
2) SEKOITA JOUKKOON MAITORAHKA, SOKERI, SUOLA JA KARDEMUMMA.
3) LISÄÄ JAUHOISTA PUOLET ENSIN JA LISÄÄ LOPUT VÄHITELLEN SEKAAN. ALUSTA TAIKINAA HETKI.
4) LISÄÄ HUONEENLÄMPÖINEN VOI JA ALUSTA TAIKINA LOPPUUN.
(HYVIN ALUSTETTU TAIKINA TAKAA MUHKEAN LOPPUTULOKSEN)
5) ANNA TAIKINAN KOHOTA PEITETTYNÄ LÄMPIMÄSSÄ PAIKASSA 30 MINUUTTIA.
6) KÄYTÄ TAIKINAA VALITSEMIISI PULLIIN. KOHOTA VIELÄ LOPULLISESSA MUODOSSAAN PELLILLÄ PEITETTYNÄ ENNEN PAISTOA.
7) TÄSTÄ LINKKEJÄ
MEHEVIIN RAHKAPULLIIN:
NUTELLAPULLIIN:
SUKLAAKOOKOSPULLIIN:
VOISILMÄPULLIIN:
Tänään testaan ohjetta! ��
VastaaPoistaTaikina pyörii tällä hetkellä koneessa.
Kiitos! ♡