MARJA-SMETANAPIIRAKKA

JOS ETSIT MEHEVÄÄ MARJAPIIRAKAN OHJETTA NIIN TÄSSÄ SE NYT OLISI.
OHJEEN SALAISUUS PIILEE TÄYTTEESSÄ KÄYTETTÄVÄSSÄ SMETANASSA JA KAHVIKERMASSA. MARJAPIIRAKKA SAA NIISTÄ IHANAN TÄYTELÄISEN MAUN RAIKKAIDEN MARJOJEN KAVERIKSI.
RESEPTI = HELPPO
VALMISTUSAIKA = n. 45 min

TARVITSET:

POHJA:

125 g Voita
½ dl Sokeria
1 Kananmuna
½ dl Kahvikermaa
3½ dl Vehnäjauhoja
1½ tl Leivinjauhetta

TÄYTE:

1 prk Smetanaa
2 Kananmunaa
1½ dl Kahvikermaa
½ dl Sokeria
1tl Vanijasokeria
4dl Marjoja 
(2 rkl Perunajauhoja jos käytät pakastemarjoja)

TEE NÄIN:

1) VAAHDOTA HUONEENLÄMPÖINEN VOI JA SOKERI.

2) LISÄÄ SEKAAN KANANMUNA JA JATKA VAAHDOTTAMISTA VIELÄ HETKI.

3) SEKOITA POHJAN KUIVAT AINEKSET KESKENÄÄN JA LISÄÄ VAAHTOON VUOROTELLEN KAHVIKERMAN KANSSA. KÄÄNTELE SEKAISIN.

4) PAINELE TAIKINA PIIRASVUOKAAN.
(JÄTÄ PIENI MÄÄRÄ TAIKINAA SIVUUN ODOTTAMAAN, JOS HALUAT RIPOTELLA SITÄ MYÖS PINNALLE).

5) SEKOITA TÄYTTEEN AINEKSET KESKENÄÄN, MARJOJA JA PERUNAJAUHOA LUKUUN OTTAMATTA. JOS KÄYTÄT PAKASTEMARJOJA, SEKOITA NE PERUNAJAUHON KANSSA SEKAISIN.

6) KAADA PIIRASPOHJAN PÄÄLLE MARJAT TASAISESTI. KAADA PÄÄLLE MUNA-KERMA SEOS. (LISÄÄ TAIKINAMURUT PINNALLE).

7) PAISTA UUNIN KESKITASOLLA 175 ASTEESSA n. 30 min.

8) TARJOA ESIM VANILJAKASTIKKEEN KANSSA.















Kommentit

  1. Hauska idea tuo taikinan nyppiminen pinnalle, täytyy kokeilla joskus. Ohjeessa lukeva 4 dl sokeria tarkoittaa varmaan 4 dl mustikoita:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! :) ja kyllä näin siinä pitäis lukea - virhe korjattu :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit