KEVÄTKÄÄRYLEET

JUURI FRITISTÄ NOSTETUT, RAPSAKAT KEVÄTKÄÄRYLEET ON SUPER HYVIÄ!
TÄLLÄ OHJEELLA VALMISTAT IHANAN TÄYTTEEN, JONKA KIEDOT OHUEEN
FILOTAIKINAAN, FRITTAAT, DIPPAAT JA NAUTIT.


RESEPTI = HIEMAN HAASTAVA
VALMISTUSAIKA = 1h

TARVITSET:

Filotaikinaa

TÄYTE:

2 Punaista suippopaprikaa
4 Isoa porkkanaa
10 cm pala purjoa
3 Valkosipulinkynttä
1 Punainen chili
1 Lime
Peukalon kokoinen pala inkivääriä
1/4 dl Soijakastiketta
½ dl Sweetchili kastiketta

VOITELUUN:

100g Voita
2 rkl Seesamiöljyä

PAISTAMISEEN:

1 L Uppopaistoon soveltuvaa öljyä

TEE NÄIN:

1) OTA FILOTAIKINA HUONEENLÄMPÖÖN SULAMAAN.

2) HIENONNA PURJO JA CHILI. SUIKALOI PAPRIKAT JA PORKKANAT, RAASTA INKIVÄÄRI, LIMENKUORI JA VALKOSIPULIT. PURISTA LIMEN MEHU TALTEEN.

3) WOKKAA KASVIKSIA KUUMALLA PANNULLA TILKASSA ÖLJYÄ. LISÄÄ LOPUT TÄYTTEEN AINEKSET PAITSI LIMEN MEHU. ANNA NESTEEN HIEMAN HAIHTUA JA OTA PANNU POIS LEVYLTÄ. LISÄÄ LIMEN MEHUA MAUN MUKAAN.

4) SULATA VOI JA LISÄÄ SEKAAN SEESAMIÖLJY. 

5) LEVITÄ YKSI FILOTAIKINA ARKKI KERRALLAAN LEIKKUULAUDALLE. LEIKKAA ARKKI KAHTEEN OSAAN. VOITELE PUOLIKAS ARKKI KAUTTAALTAAN VOI-SEESAMIÖLJY SEOKSELLA.LISÄÄ TÄYTETTÄ ARKIN TOISEEN REUNAAN TASAISESTI JA RULLAA SIITÄ TIIVIS RULLA. VOITELE LIITOSKOHTA JA PINTA VOI-SEESAMIÖLJY SEOKSELLA. TEE SAMALLA TAVALLA LOPUT KÄÄRYLEET VALMIIKSI ENNEN PAISTOA. (FILOTAIKINA KUIVAA NOPEASTI, OLE SIIS NOPEA).

6) KUUMENNA KATTILASSA 1 L FRITTIÖLJYÄ. KUUMENNA ÖLJY 175 ASTEISEKSI JA PAISTA KÄÄRYLEITÄ KULLANRUSKEIKSI KUUMASSA ÖLJYÄSSÄ n. 30 SEKUNTTIA PER PUOLI. NOSTA KÄÄRYLEET VALUMAAN PAISTON JÄLKEEN PAPERIN PÄÄLLE. 

7) TARJOA KUUMAT KEVÄTKÄÄRYLEET DIPPIKASTIKKEEN KERA.







Kommentit

Suositut tekstit