PULLED PORK

MEHEVÄ, MUREA, HYVIN MAUSTETTU
PULLED PORK!
TÄMÄN OHJEEN TAIKA PIILEE KUIVAMAUSTESEOKSESSA, JOSTA VALMISTETAAN MARINADI SEKÄ MAUSTEPINTA POSSULLE.

PULLED PORK ON NIMENSÄ MUKAAN NIIN MUREAA, ETTÄ SEN VOI REPIÄ PALASIKSI. MAUSTEPINTA TUO TAAS KIVAN RAPSAKKUUDEEN SEKÄ TIETENKIN ÄLYTTÖMÄN HYVÄN MAUN.

RESEPTI = HELPPO
VALMISTUSAIKA = MARINOINTI 12 H + KYPSENNYS N. 6H
ALKUPERÄINEN RESEPTI MIMOSALSA.FI SIVUILTA

TARVITSET:

KUIVAMAUSTESEOS:

1 rkl Chilijauhetta
1 rkl Cayannepippuria
1 rkl Valkosipulijauhetta
1 rkl Sipulijauhetta
1 rkl Paahdettua paprikajauhetta 
1 rkl Viismausteetta 
1 rkl Suolaa
1 dl Fariinisokeria

MARINADI:

1 dl Sokeria
1 dl Suolaa
2 L Vettä
2 Laakerinlehteä
3 rkl Kuivamausteseosta

TEE NÄIN:

1) SEKOITA KUIVAMAUSTESEOKSEN AINEKSET KESKENÄÄN.

2) SEKOITA KATTILASSA MARINADIN AINEKSET JA KUUMENNA KUNNES MAUSTEET LIUENNEET VETEEN. JÄÄHDYTÄ LIEMI.

3) NOSTA LIHA KOKONAISENA ISOON KULHOON. KAADA KULHOON MYÖS JÄÄHTYNYT LIEMI. MARINADIN TULISI PEITTÄÄ LIHA KOKONAAN. SULJE KULHO KANNELLA TAI KELMU & FOLIO YHDISTELMÄLLÄ. ANNA LIHAN MARINOITUA JÄÄKAAPISSA MIELELLÄÄN YÖN YLI, KUITENKIN VÄHINTÄÄN 8 TUNTIA.

4) OTA MARINOITU LIHA HUONEENLÄMPÖÖN MIELELLÄÄN TUNTI ENNEN PAISTOA. NOSTA LIHA POIS MARINADISTA JA KUIVAA SEN PINTA. HIERO LOPPU KUIVAMAUSTESEOS KAUTTAALTAAN LIHAN PINTAAN. ASETA LIHA REUNALLISEEN PAISTOVUOKAAN.

5) PAISTA UUNIN KESKITASOLLA 110 ASTEESSA, KUNNES LIHAN SISÄLÄMPÖTILA ON 93 ASTETTA. SAMMUTA UUNI JA ANNA LIHAN LÖHÖILLÄ JÄLKILÄMMÖSSÄ KUNNES SISÄLÄMPÖTILA LASKEE 76 ASTEESEEN. (TÄSSÄ ON HYVÄ OLLA KÄYTÖSSÄ PAISTOMITTARI JOKA HÄLYTTÄÄ, SAAVUTTAESSAAN VALITSEMASI LÄMPÖTILAN)

6) TÄMÄN JÄLKEEN LIHA REVITÄÄN KAHDELLA HAARUKALLA SUIKALEIKSI JA SINULLA ON VALMISTA PULLED PORKKIA.

7) TARJOA LIHAA ESIM: HAMPURILAISTEN VÄLISSÄ.







Kommentit

Suositut tekstit