LANTTUKUKKO

ÄIDILTÄNI SAATU RESEPTI PERINTEISEEN POHJOIS-KARJALAISEEN HERKKUUN.
RESEPTISSÄNI OHJEET ITSETEKOISEN LANTTUKUKON TAIKINAAN, TÄYTTEESEEN JA VAIHEKUVAT AUTTAMAAN VALMISTUSTA.
RESEPTI = HELPPO
VALMISTUSAIKA = n. 8 h

TARVITSET:

KUORITAIKINA:

1½ dl Piimää
1½ dl Vettä
2 tl Suolaa
3 dl Hiivaleipäjauhoja
2 dl Ruisjauhoja
2 rkl Voisulaa

TÄYTE:

700g Lanttua kuorittuna
700g Karjalanpaistilihaa
400g Possun luutonta kylkeä
1 Keltasipuli
2 rkl Puuroriisiä
Suolaa
Mustapippuria

VIIMEISTELYYN:

Lantun keitinvettä
2 rkl Taikinaa
50g Voita


1) KUORI JA KUUTIOI LANTUT. KEITÄ LANTUT KYPSIKSI SUOLATUSSA VEDESSÄ.  KAADA VESI POIS JA JÄTÄ LANTUT JÄÄHTYMÄÄN. JÄTÄ HIEMAN KEITINVETTÄ TALTEEN.

2) VALMISTA KUORITAIKINA SEURAAVAKSI. LÄMMITÄ VESI JA PIIMÄ KÄDENLÄMPÖISEKSI. LISÄÄ SUOLA JA JAUHOJA VÄHISSÄ ERISSÄ SEKOITTAEN. VALMIIN TAIKINAN TULISI OLLA KIINTEÄÄ. LISÄÄ JAUHOJA TARVITTAESSA. LISÄÄ LOPUKSI VOISULA. ANNA TAIKINAN LEVÄTÄ SILLÄ AIKAA KUN ESIVALMISTELET MUUT AINEKSET.

3) HIENONNA SIPULI JA KUUTIOI LIHA. IRROITA POSSUN KYLJESTÄ RASVANAHKA JA SÄÄSTÄ SE MYÖHEMMÄLLE. KUUTIO LOPPU LIHA.

4) OTA TAIKINASTA n. 2 rkl SIVUUN MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN. KAULI TAIKINASTA ISO LEVY JAUHOTETUN PÖYDÄN PÄÄLLE. ASETA PÖYDÄLLE KAKSI LEIVINPAPERIA VIEREKKÄIN JA NOSTA KAULITTU TAIKINALEVY NIIDEN PÄÄLLE. 

5) RIPOTTELE TAIKINALEVYN PÄÄLLE PUURORIISIÄ. (RIISIN TEHTÄVÄNÄ ON IMEÄ YLIMÄÄRÄINEN NESTE ITSEENSÄ, JOLLOIN KUORESTA EI TULE VETISTÄ) KAADA KESKELLE PUOLET KEITETYISTÄ LANTTUKUUTIOISTA. RIPOTTELE LANTTUJEN PÄÄLLE SUOLAA. LISÄÄ LANTTUJEN PÄÄLLE HIENONNETTU SIPULI JA LIHAKUUTIOT. RIPOTTELE PÄÄLLE SUOLAA JA MUSTAPIPPURIA. LISÄÄ PÄÄLLE LOPUT LANTUT. RIPOTTELE VIELÄ LANTTUJEN PÄÄLLE SUOLAA.

6) TAITTELE TAIKINA PAKETIKSI ALLA OLLEVIEN KUVIEN MUKAISESTI.

7) SEURAA RESEPTI LOPPUUN KUVATEKSTEISTÄ.
RIISIT JA LANTUT
LIHAT LISÄTTY
LOPUT LANTUT
TAITA SIVUT YKSITELLEN KESKELLE
TAITOS 2
TAITOS 3
TASOITA PINTA SILOISEKSI LANTUN KEITINVEDELLÄ. JOS TAIKINASSA ON REIKIÄ VOIT NYT PAIKATA NE TALTEEN OTTAMALLA TAIKINALLA.
KUKKO LAITETAAN LEIVINPAPEREINEEN PELLIN PÄÄLLE JA PAISTETAAN 200 ASTEISEN UUNIN KESKITASOLLA, KUNNES PINTAAN OON SAATU KAUNIS KULLANRUSKEA VÄRI. 
KUN PAISTOVÄRI ON SAAVUTETTU, NOSTA KUKKO POIS UUNISTA JA MADALLA UUNIN LÄMPÖTILAA 125 ASTEESEEN. 
LISÄÄ NYT VOI JA RASVANAHKA KUKON PÄÄLLE
KÄÄRI KUKKO HUOLELLISESTI LEIVINPAPERIIN JA KOLMINKERTAISEEN FOLIOON. NOSTA KUKKO TAKAISIN UUNIIN ALIMMALLE TASOLLE. ANNA KUKON KYPSYÄ VÄHINTÄÄN 5 TUNTIA.
NOSTA KUKKO ULOS UUNISTA JA KÄÄRI SE FOLIOINEEN PÄIVINEEN PYYHKEEN SISÄÄN VETÄYTYMÄÄN TUNNIKSI HUONEENLÄMPÖÖN.

MEILLÄPÄIN  LANTTUKUKON KANSSA SYÖDÄÄN RUNSAASTI VOITA! 

























 

Kommentit

  1. Resepti selkeä ja kuvat auttoivat paljon . Ensikerralla teen myös taikinan ,nyt käytin valmista kaupasta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kauniista kommentistasi ja ihanaa että lanttukukkosi onnistui! Toivotaan että testaat muitakin blogini ohjeita pian :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit