TILLILIHA
TÄSSÄ ÄITINI OHJE MUREAAN, MAUKKAASEEN TILLILIHAAN.
RESEPTI = HELPPO
VALMISTUSAIKA = n. 6h
ANNOSMÄÄRÄ 6 KPL
VALMISTUSAIKA = n. 6h
ANNOSMÄÄRÄ 6 KPL
TARVITSET:
n. 1 kg Vasikan tai naudan paistilihaa
KEITINLIEMI:
Vettä
1 Tillipuntin varret
1 Sipuli
2 Porkkanaa
10 kpl Kokonaisia mustapippureita
2 Laakerinlehteä
1 rkl Merisuolaa
KASTIKE:
80g Voita
3/4 dl Vehnäjauhoja
7 dl Keitinlientä
2 tl Sokeria
1 rkl Sitruunanmehua
1 dl Ruokakermaa
1 Tillipuntin lehtiosa
Mustapippuria
TEE NÄIN:
1) NOSTA LIHA HUONEENLÄMPÖÖN TUNTI ENNEN VALMISTUSTA.
2) VALMISTA KEITINLIEMI PALOITTELEMALLA SIPULI JA PORKKANAT NELJÄÄN OSAAN. IRROTA TILLISTÄ VARRET.
3) NOSTA LIHA ISOON KATTILAAN JA LISÄÄ MUUT LIEMEN AINEKSET SEKAAN. KAADA VETTÄ NIIN, ETTÄ LIHA PEITTYY.
4) KEITÄ LIHAA MIEDOLLA LÄMMÖLLÄ HILJAKSEEN, KUNNES LIHA ON MUREAA JA HAARUKALLA HAJOITETTAVAA.
(KEITTOAIKA n 4h KOKONAISELLE LIHAPALALLE)
5) NOSTA KYPSÄ, MUREA LIHA LIEMESTÄ LEIKKUULAUDALLE JA RIIVI SE SUIKALEIKSI. SIIVILÖI KEITINLIEMI TALTEEN.
6) VALMISTA KASTIKE SULATTAMALLA VOI KATTILASSA. LISÄÄ VEHNÄJAUHOT JA KYPSENNÄ NIITÄ HETKEN AIKAA. LISÄÄ KEITINLIENTÄ ERISSÄ KOKOAJAN SEKOITTAEN. KEITÄ KUNNES KASTIKE SAKENEE.
7) MAUSTA KASTIKE KERMALLA, SITRUNANMEHULLA, MUSTAPIPPURILLA JA TARVITTAESSA LISÄÄ SUOLAA.
8) KIPPAA KASTIKKEEN JOUKKOON RIIVITTY LIHA JA HIENONNETUT TILLIN LEHTIOSAT.
9) TARJOA ESIM: PERUNAMUUSIN KERA.
Kommentit
Lähetä kommentti