KARAMELLIPOSSUA JOULUKINKUN TÄHTEISTÄ

JÄIKÖ JOULUKINKKUA YLI?
EI HÄTÄÄ! 
TÄLLÄ OHJEELLA LOIHDIT JOULUKINKUN TÄHTEISTÄ TÄYSIN UUDEN RUOAN. KARAMELLIPOSSUSSA YHDISTYVÄT SUOLAINEN JA MAKEA LUOMALLA TÄYDELLISEN MAKUKOKONAISUUDEN PIENEN CHILIN POTKUN KERA.

RESEPTI = HELPPO
VALMISTUSAIKA = n.30min
ALKUPERÄINEN RESEPTI HK.FI SIVUILTA

TARVITSET:

n.1 kg Kypsää joulukinkkua 

Uppopaistoon soveltuvaa öljyä

LIEMI:

1 dl Vettä
1 dl Soijakastiketta
1 dl Ruokosokeria
5 cm Pala inkivääriä
5 kpl Tähtianista
2 tl Chilihiutaleita
½ dl Riisiviinietikkaa

VIIMEISTELYYN:

1 Punttia tuoretta korianteria
Paahdettuja seesaminsiemeniä
1 Punainen chili

1) PALOITTELE KINKKU ISOIKSI KUUTIOIKSI.

2) VALMISTA LIEMI SEKOITTAMALLA KAIKKI LIEMEN RAAKA-AINEET KATTILASSA. ANNA KIEHUA HILJALLEEN 15 MINUTTIA. LIEMEN PITÄISI KASAAN KEITTÄESSÄ SAKEUTUA HIEMAN SIIRAPPIMAISEKSI.

3) LÄMMITÄ ÖLJY KATTILASSA 175 ASTEISEKSI JA UPPOPAISTA KINKKUKUUTIOITA RAPSKAKSI MUUTAMASSA ERÄSSÄ. PAISTOAIKA ON NOIN 4 MINUUTTIA PER ERÄ. 
(KÄYTÄ FRITTIKEITINTÄ JOS SEMMOISEN OMISTAT. VOIT MYÖS PAISTAA KINKKUKUUTIOT KUUMALLA PAISTINPANNULLA PIENISSÄ ERISSÄ RUNSAASSA ÖLJYSSÄ.

4)  VALUTA KINKKUKUUTIOISTA YLIMÄÄRÄINEN ÖLJY PAISTON JÄLKEEN. KIPPAA KUUTIOT KULHOON JA KAADA PÄÄLLE KUUMA LIEMI JA OSA VIIMEISTELYYN TARKOITETUISTA MAUSTEISTA. SEKOITA KESKENÄÄN.

5)  KAADA TARJOILUASTIAAN JA KORISTELE LOPUILLA VIIMEISTELYYN TARKOITETUILLA MAUSTEILLA.

6)  TARJOA RIISIN KERA.                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                                                             
                                                                                             



Kommentit

Suositut tekstit